ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

André siktar högre än Idol”

Liv Sander/TT Spektra · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
André Zuniga-Asplund har redan träffat viktiga människor i branschen. Han har fått kontakt med låtskrivaren Michel Zitron som bland annat arbetat med Swedish House Mafia.

André Zuniga-Asplund har redan träffat viktiga människor i branschen. Han har fått kontakt med låtskrivaren Michel Zitron som bland annat arbetat med Swedish House Mafia. Foto: Anders Wiklund/scanpix


Redan före Idol” hade André Zuniga-Asplund kontakt med flera kända låtskrivare. Tävlingen ser han som en chans att skapa sig ett namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan fick flickfavoriten André Zuniga-Asplund svidande kritik av juryn efter att ha kommit av sig i texten. Men inför fredagsfinalen är han inställd på revansch.

– Ibland är det jobbigt med utmaningarna, inte bara för att det är en tuff tävling utan för att det också händer saker privat, säger han.

André Zuniga-Asplund ser tävlingen som ett sätt att etablera sig i branschen. Han har spelat och sjungit så länge han kan minnas och redan för några år sedan tog han de första stegen mot att kunna leva på musiken. Efter en coverband-spelning på en camping i Nynäshamn fick han kontakt med låtskrivaren Ishi som toppat Englandslistan med ”Written in the stars”.

– Han sade att han letat efter en röst som min i tre år. Så vi gjorde jättemånga låtar ihop, säger André Zuniga-Asplund.

17-åringen berättar också att han fått kontakt med ett stort amerikanskt skivbolag. Men sedan tystnar André. Det sista fick han inte berätta.

– Jag sökte till ”Idol” för att skapa mig ett namn och visa vem jag är.

Tror du att du har försprång gentemot de andra i tävlingen?

– Nej, det beror på vad man gör efter ”Idol”.

I fredagens final gör André Zuniga-Asplund ”Tiny dancer” av Elton John.

– Jag har aldrig hört låten i hela mitt liv. När jag fick låtvalet blev jag osäker, men låten är grym och den passar mig bra.

Har du någon relation till Elton John?

– Nej, jag har bara hört honom i ”Lejonkungen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Liv Sander/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro