ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andrea, 28, fastnade i hemska fällan: Någon vill skada djur”

Niklas Svahn · 27 Maj 2015
Uppdaterad 27 Maj 2015
Andrea fick kroken i foten och började blöda när hon fastnade i fällan.

Andrea fick kroken i foten och började blöda när hon fastnade i fällan. Foto: Privat


Andrea, 28, var ute på en äng och rastade sin hund Tyke i södra Göteborg. Plötsligt fastnade hon i en fälla uppspänd i gräset. Någon har satt den där för att skada djur”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag var ute och gick med hunden på en äng. Plötsligt så gjorde det ont i foten och så såg jag att det var en fiskekrok i skon. Sen kollade jag var den kom ifrån. Jag drog i snöret och såg att det var fastsurrat i en batteriladdare, säger 28-åriga Andrea till Metro.

Det var i söndags som hon rastade hunden Tyke i Askimområdet i Frölunda i södra Göteborg.

I det höga gräset hade någon placerat en fälla bestående av bland annat en fiskekrok, grillspett och en batteriladdare. Kroken fastnade som tur var inte i hundens tass utan i Andreas sko. Första tanken var att hon sprungit in i en taggbuske. Fällan hade ingen ström i sig. Men när hon såg att det var en fälla förstod hon direkt varför den satts upp.

– Någon har satt det där för att skada en hund.

Hon säger att det förekommit flera händelser längs Söderleden där många rastar sina hundar. Glassplitter har hittats och även kött som varit blandat med glykol för att förgifta djur.

– Jävla idioter. Det var första tanken, för det första går inte folk där om man inte går med en hund. Det är inte friska människor som håller på så, säger Andrea.

►LÄS MER:  Katten Bosse fastnade i en hemmagjord fälla och dog: "Det är så brutalt"

Hon plockade upp fällan och har lämnat in den till polisen för att eventuellt göra en polisanmälan. 

– Men polisen kan inte göra så mycket, de vet att det kommit rapporter om händelser i området. Eftersom jag inte stött på det här med köttet tidigare så är det här det värsta som har hänt mig.

Polisen i södra Göteborg bekräftar att det skett tidigare händelser men känner i dagsläget inte till någon fälla.

– I en del fall är oron befogad och i andra är den obefogad, säger Göteborgspolisen som inte kan uttala sig om det specifika fallet.

De ska nu titta närmare på händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svahn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro