ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andrea berättar om hajattacken

Tomas Lundin · 22 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En haj av samma art som den man tror attackerade Andrea Lynch. Dock inte samma.
En haj av samma art som den man tror attackerade Andrea Lynch. Dock inte samma.

RÄDDANDE ÄNGEL. 20-åriga Andrea Lynch och hennes fyra vänner badade på natten i Sarasota Bay, Florida, för att titta på självlysande alger. I stället fick hon uppleva ett annat naturfenomen på nära håll, en två meter lång tjurhaj.

– Jag kände bara tänder, tänder runt omkring mig, säger Andrea Lynch till Fox News.

Studenterna rodde ut med en jolle till en segelbåt som låg för ankar för att sedan ligga flyta på rygg i vattnet bland algerna. Det var då hajen gick till attack.

Andrea och vännen Dmitriy lyckades ta sig tillbaka till segelbåten där de andra vännerna väntade. När hon såg skadorna hajen gjort trodde Andrea att hon skulle förblöda.

– Jag sträckte mig runt och kände alla såren i sidan. Det var mycket blod som strömmade ur dem.

När läget knappast kunde bli värre märkte de att jollen som de använt för att komma ut till den ankrade segelbåten med hade slitit sig och drivit iväg i tumultet.

– Den var precis utom räckhåll, killarna ville hoppa i vattnet och hämta den, men vi sa "nej, hoppa inte i vattnet, det är en haj där" och det var blod överallt, säger Andrea till Fox News.

Inom en halvtimme kom en räddningsbåt till platsen. Andrea fick föras till sjukhus och sy över 100 stygn genom skinn och muskelvävnad.

Hennes mamma, soom flög ner till Fllorida från Maryland efter attacken, tror att det var en skyddande ängel som ingrep.

– Om det inte är din tur att dö så är det inte din tur att dö. Och det var inte hennes tur, säger mamman till Fox News.

Enligt experter var det med största sannolikhet en tjurhaj som anföll. Tjurhajen är skyldig till flest attacker mot människor av alla hajarter och kan bli över två meter lång.

Risken för att utsättas för en hajattack är mycket större om man badar på natten, som Andrea Lynch och hennes vänner gjorde.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro