ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Andreas dramatiska filmer inifrån brandzonen: Brinner så in i helvete”

Gustaf Larsson · 16 Jul 2018
Uppdaterad 17 Jul 2018
Vittnet Andrea: "Folks skog, som är deras enda kapital, och hela områden brinner".

Vittnet Andrea: "Folks skog, som är deras enda kapital, och hela områden brinner". Foto: Andrea Ivares Berglind


Bränderna fortsätter att härja i landet, bland annat i Jämtland. Flera hushåll har evakuerats, och hundratals frivilliga sluter upp för att bekämpa lågorna. Vittnet Andrea Ivares Berglind är på plats och säger: "Branden är så stor att helikoptrarna ser ut som dagsländor som försöker släcka en majbrasa".

klar

Artikellänk är kopierad

Bränderna fortsätter att rasa i bland annat Jämtland. Enligt Räddningstjänsten är det ett 4,5 kvadratkilometer stort område som just nu brinner vid byn Pålgård, där nu både försvaret och helikoptrar deltar i släckningsarbetet.

Vittnet Andrea Ivares Berglind är på plats i brandzonen.

– Branden i Pålgård är så stor att helikoptrarna ser ut som dagsländor som försöker släcka en majbrasa. Jag förstår ju såklart att de gör mer nytta än så, men det ser illa ut, säger hon till Metro.

Försvaret deltar i släckningsarbetet i Pålgård. Foto: Andrea Ivares Berglind
Försvaret deltar i släckningsarbetet i Pålgård. Foto: Andrea Ivares Berglind

Skogsbranden i området är ännu inte under kontroll. Enligt Andrea Ivares Berglind har vinden nu vänt och branden är påväg mot ett samhälle. Räddningstjänsten har bekräftat att fyra hushåll i området nu har evakuerats.

– Man blir ju så illa berörd. Även om det – peppar peppar – ännu inte brunnit i ett hus så är det ju vår by som brinner. Folks skog, som är deras enda kapital, och hela områden brinner. All eloge till brandmännen, där vissa av dem har kämpat i 20 timmar i sträck för vår skull, säger Andrea Ivares Berglind.

”Man blir så illa berörd”, säger Andrea om bränderna som härjar i området hon är uppväxt i.
”Man blir så illa berörd”, säger Andrea om bränderna som härjar i området hon är uppväxt i.

Hon bor i Bispgården och har själv följt bränderna på nära håll sedan i helgen. Hon berättar att lokala styrkor har sammanslutit för att underlätta i räddningsarbetet.

– Det är många frivilliga bönder som har kört med sina slamtunnor för att samla vatten till brandmännen. De har engagerat sig mycket, vilket är hur fint som helst. Flera hundra frivilliga har kört vatten, pizzerian bakar pizzor och folk kokar kaffe och åker med vattenflaskor.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro