ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andreas tränar åt dig – så att du kan skryta på Facebook

Gustaf Eriksson · 14 Okt 2013
Uppdaterad 14 Okt 2013
Andreas Tjärnberg fixar din träning utan att du behöver lämna soffan.

Andreas Tjärnberg fixar din träning utan att du behöver lämna soffan. Foto: Urban Brådhe


Vill du visa världen vilket träningsfreak du egentligen är, men känns soffan samtidigt lite för bekväm i höstrusket? Nu finns en lösning i form av den brandmannen och dykaren Andreas Tjärnberg, 36. – Jag ville testa om vi hade kommit så långt att folk är beredda att betala någon som gör det åt dig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Löpning och simning hör till Andreas favoritsporter. Han undviker helst sådant som innebär för stor skaderisk.
Löpning och simning hör till Andreas favoritsporter. Han undviker helst sådant som innebär för stor skaderisk.Foto: Urban Brådhe
"Dina" resultat sprider Andreas gärna på sociala medier.
"Dina" resultat sprider Andreas gärna på sociala medier.Foto: Urban Brådhe
Andreas tränar åt dig – och skryter i sociala medier 
  Som brandman och dykare kommer Andreas ge dig resultat som du knappast behöver skämmas över.
Andreas tränar åt dig – och skryter i sociala medier Som brandman och dykare kommer Andreas ge dig resultat som du knappast behöver skämmas över.Foto: Privat

Har det blivit lite väl mycket flådiga middagar med "världens finaste" och bruncher med "bästa vännerna" på de sociala medierna på sistone? Skulle du behöva visa upp den där fysiskt aktiva sidan, som du innerst inne har? Känns höstmörkret samtidigt lite för kompakt för att du faktiskt ska komma iväg och träna? Räddningen heter Andreas Tjärnberg, och är en 36-årig brandman från Stockholm. 

På annonsajten Blocket erbjuder sig Andreas att mot betalning att träna åt dig – och sedan förse dig med bilder och information så att du kan skryta om "din" prestation i sociala medier.  – Det finns så mycket nu med fejkade följare på Twitter och köpta bilder på Instagram. Men träningsapparna är svårare att lura. De kräver att du är ute och springer.  – Jag ville testa om vi hade kommit så långt att folk är beredda att betala någon som gör det åt dig. Vill folk lägga 250 kronor för att någon ska springa en mil och visa upp det, säger han. 

Intresset verkar uppenbarligen finnas. Annonsen publicerades i fredags, och nu har den visats omkring 37 000 gånger. Ännu har det dock inte blivit någon uppdragsträning. – En kille hade förlorat ett vad och ville att jag skulle dansa balett åt honom, men det skulle inte funka eftersom hans kompisar skulle se att det inte var han. 

För 250 kronor tränar Andreas och ger dig fem bilder, en Facebook-vänlig textsamt detaljer om tid, väder och vind. Han loggar också mer än gärna in på ditt träningsapps-konto och sprider resultatet. – Jag kan skriva saker som "Skönt att komma iväg, trots att det regnar." Du lär inte behöva skämmas för tiden heller. Andreas jobb kräver att han håller sig i form.  – Jag gillar styrketräning, löpning och simning. Det värsta vore att gå en match ouppvärmd mot Alexander Gustafsson (svensk MMA-stjärna, reds anm.) Men då skulle det bli uppenbart att det inte är rätt person, så det går väl bort. I annonsen har Andreas också slängt in några klausuler: "Jag kan inte  fäktas, har aldrig testat att kite-surfa och boxas gärna inte mot någon som är längre än 170 och väger mer än 60kg."

Andreas hoppas att annonsen ska driva trafik till träningsbloggen som han driver. Om det blir något ekonomiskt överskott tänker han skänka det till välgörande ändamål.Hur ser du på risken att du möjliggör för folk som skulle behöva träna att stanna kvar i soffan?– Om någon hör av sig som skulle må bättre av att träna själv så ger jag några tips för att komma igång.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro