ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Android-användarna: Iphone 6 är från 2012

Karolina Skoglund · 11 Sep 2014
Uppdaterad 11 Sep 2014

Iphone 6 är inte alls så modern som Apple-användarna vill tro. Enligt android-användarna släpptes en liknande telefon faktiskt redan 2012. 

klar

Artikellänk är kopierad

Iphone 6 till vänster och Google Nexus 4 till höger.
Iphone 6 till vänster och Google Nexus 4 till höger.

I veckan släppte Apple sin nyaste, hetaste telefon – Iphone 6. Men hur het är den egentligen? Enligt android-användarna ungefär som 2012, skriver tekniksajten bgr.com. De har nämligen jämfört Iphone 6 med Google Nexus 4 från 2012 – och hittat en hel del likheter.

Bland annat har båda telefonerna en skärm på 4,7 tum, NFC-betalningar, lagring i molnet, widgets, kommunikation mellan apparna, likvärdig skärmupplösning och batteristatistik.

”Om du behöver hjälp med din Iphone-mobil, fråga en android-användare. Vi har använt de här funktionerna flera år”, skriver bgr.com.

Metros prylexpert Aron Andersson menar dock att det finns en hel del saker som tyder på att Iphone 6 visst är en telefon i tiden, och alltså inte borde förpassas tillbaka till 2012. – Android-tillverkare har alltid varit tidiga med vissa funktioner och specifikationer som varit snäppet värre än Apple. Men en sådan här jämförelse blir dessvärre lite missvisande, även om den är underhållande. Rent prestandamässigt är självklart Iphone 6 betydligt vassare än alla mobiler från 2012, trots att den är sent ute med vissa finesser, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro