ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Android växer för fort

TT · 17 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Googles operativsystem för mobiler, Android, växer så snabbt att det ställer till problem för programutvecklarna.

För ett år sedan fanns Android i en mobiltelefon, i dag används operativsystemet i omkring ett dussin modeller. Android utpekas allt oftare också som den egentliga utmanaren till Apple som med sin Iphone nu har 13 procent av smartphonemarknaden.

Men Androids snabba tillväxt har ställt till problem för programutvecklarna, framför allt de medelstora och de mindre, skriver nättidningen Wired. Det största problemet är att operativsystemet nu finns i tre versioner: 1,5, 1,6 och 2.0 som snart når marknaden. Dessutom har en del tillverkare skalprogram som ligger ovanpå operativsystemet och de många modellerna är i sig ett problem.– I stället för att arbeta med uppdateringar av våra program får vi jobba med att anpassa varje program till de olika versionerna av operativsystemet och till hårdvarorna. Vi klagar inte på tillväxten, men om du är en liten eller ny Androidutvecklare som ska ta in allt nytt så kan huvudet explodera. Det blir helt enkelt för mycket, säger Chris Fagan, en av skaparna av Androidprogrammet Froogloid.

Apple har inte motsvarande problem. Bolaget har hittills bara släppt ut modeller av Iphone och styr med järnhand uppdateringen av operativsystemet och utvecklingen av nya program.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro