ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Angela Merkel helvänder – nu vill hon minska flyktingströmmen

Aron Andersson · 14 Dec 2015
Uppdaterad 14 Dec 2015

Foto: TT / Montage


Angela Merkel blev ansiktet utåt för ett öppet Europa som skulle lösa flyktingkrisen. Men nu vänder hon om Tysklands mottagningspolitik. Vi vill kraftig minska antalet människor som kommer hit”, säger hon i en intervju.

klar

Artikellänk är kopierad

Tysklands förbundskansler Angela Merkel förklarade tidigt att det inte finns någon övre gräns för hur många asylsökande landet kan ta emot. Men nu uttrycker hon sig annorlunda, skriver Aftonbladet.

►LÄS MER: Merkel årets person enligt Time

I en intervju med tv-kanalen ARD säger hon att antalet flyktingar som kommer till Tyskland måste minska.

– Samtidigt som vi tog emot flyktingarna så skapade vi en framtidsoro hos många människor. Vi vill därför kraftigt minska antalet människor som kommer hit, säger hon i intervjun enligt Guardian.

Nyligen utsågs den tyska förbundskanslern till årets person av tidsskriften Time. Utnämningen blev en nyhet världen över och hon fick den bland annat för hur hon öppnat Tysklands gränser för flyktingar.

Men samtidigt som Merkel hyllats för sin inställning har hennes popularitet i opinionsmätningar dalat, skriver den brittiska tidningen. Hennes parti, CDU, har kongress med start på måndagen och enligt henne själv har hon brett stöd i partiet för sin nya strategi.

Precis som den svenska regeringen arbetar hon också för att fler EU-länder ska ta emot ett större antal flyktingar.

►LÄS MER: Trängd Merkel firar tio år vid makten

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro