ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Angelica misshandlades av pojkvännen – nu orkar hon berätta

Leif Oldenburg · 2 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

På morgonen den 7 januari 2013 hade 23-åriga Angelica fått nog. Efter att ha blivit misshandlad i 1,5 år bröt hon med sin pojkvän. I helgen orkade hon för första gången skriva om mardrömmen. Nu har hennes blogginlägg lästs av över 2 000 personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

– Jag är helt tagen. Tänk att det finns så många fina människor som har orkat läsa min historia, säger hon till Metro.

Även på Facebook och Twitter har tusentals personer engagerat sig i Angelicas berättelse och hur hon till sist vågade bryta upp.

– Jag har säkert skrivit ner min berättelse 20 gånger och kastat den. Men i lördags var det som om jag fick en uppenbarelse, jag bara skrev och skrev.

Till sommaren har det gått snart tre år sedan hon träffade sin tidigare pojkvän. Redan första kvällen hamnade de i bråk. Snart kom de första slagen och hoten. Det blev början på 1,5 års helvete.

– Jag var en tjej man såg upp till. Jag tror att jag var för stolt för att berätta att jag blev misshandlad.

”Det är så det fungerar, man blir lika värdelös som man känner sig”, skriver Angelica på sin blogg.

Hon skriver om morgonen den 7 januari 2013, ”Dagen då jag föddes ur den mörkaste avgrunden jag varit med om”. På något sätt fick hon kraft att bryta upp ur förhållandet.

– Men mardrömmen slutade inte där. Det jobbigaste var allting efteråt och själva rättsprocessen. Jag hade ju inga bevis. Rättegången var den värsta dagen i mitt liv.

Men domstolen trodde på Angelicas berättelse, trots att hennes enda bevis var ett foto på ett blåmärke. Ex-pojkvännen dömdes för misshandel.

I dag har Angelica nytt jobb, en ny lägenhet och vänner och familj som stöttar henne. Efter separationen gick hon i terapi.

– Saker som han gjorde mot mig sitter fortfarande i. Men jag har gett mig fan på att han inte ska få mig att må dåligt längre.

Här hittar du Angelicas berättelse: http://angelicaomg.blogg.se

Här finns telefonnummer till landets kvinnojourer:  http://www.kvinnojouren.se/

Läs även: Fyra av fem anmäler inte våld i sin närhet

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro