ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Angered lägger dubbelt så mycket på skolmat

Edvin Gepertz · 7 Mar 2011
Uppdaterad 7 Mar 2011
Tusentals kronor skiljer i kostnaden för skolmåltider per elev 2010. Muhammed Ali, Meriam Al-Kasid, Atila Lusein och Nare Recica äter skollunch.

Tusentals kronor skiljer i kostnaden för skolmåltider per elev 2010. Muhammed Ali, Meriam Al-Kasid, Atila Lusein och Nare Recica äter skollunch. Foto: Lena Garnold


Stor skillnad på satsning på skolmaten. Dubbelt så stor budget i Angered jämfört med Östra Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Lärjedalen, i Angered, satsade 8 689 kronor per elev på skolmat förra året. Var du elev i Bergsjön eller i Östra Göteborg lade stadsdelsförvaltningen bara 3 717 kronor per elev. – Det är mycket alltså, när det är dubbelt så höga kostnader. Så här stora skillnader har jag aldrig hört talas om, säger Inger Orebäck på Angereds stadsdelsförvaltning. Hon uppger att satsningen på ekologiska varor och målet att erbjuda fler rätter kan vara anledningar till skillnaderna. De har även erbjudit frukost till eleverna. – Det påverkar ju studieresultatet positivt. Det kan vara en förklaring till skillnaderna, säger hon. Ann-Sofie Johansson på Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning tror att det bland annat kan förklaras med skillnad i personal, fördelning av kostnader och att Bergsjön har ett stort centralt kök som ger stordriftsfördelar. Råvarukostnaderna mellan stadsdelarna skiljer inte lika mycket. – Mycket skulle kunna förklaras av de kortare transporterna och det stora köket. Men det är lite skrämmande med den stora skillnaden, säger Ann-Sofie Johansson. Muhammed Ali går på Nytorpsskolan i Angered men är inte alltid nöjd med maten, bland annat tycker han att de goda knäckebröden försvinner för fort. – Det positiva är att de har börjat med salladsbuffé, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro