ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anhållen flydde – men greps efter biljakt

Madeleine Korneliusson · 25 Sep 2013
Uppdaterad 25 Sep 2013

Den man i 30-årsåldern som under tisdagskvällen greps på Hisingen är nu anhållen, misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt polisen tillhör mannen ett kriminellt gäng och kan eventuellt ha kopplingar till den senaste tidens skjutningar på Hisingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var strax före klockan 22 under torsdagskvällen som den nu anhållne mannen greps på Prologgatan i Hisings Backa på Hisingen. Med anledning av den senaste tidens skjutningar har polisen sedan ett par veckor tillbaka utfört fordonskontroller på Hisingen och det var i samband med en sådan som mannen greps.  – Vi gör selektiva bedömningar av vilka fordon och vilka förare som vi ska kontrollera. I går kväll skulle vi stoppa den här killen som sedan tidigare är känd utav oss, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Men i samband med kontrollen så försökte mannen smita och han kunde gripas först efter en kortare biljakt. – När vi griper honom så har han ett skjutvapen på sig och han blir då misstänkt för vapenbrott, säger Thomas Fuxborg. Vid tvåtiden i natt anhölls mannen misstänkt för grovt vapenbrott och han sitter just nu frihetsberövad på polisens arrest på Aminogatan i Mölndal. Mannen är i 30-årsåldern och är skriven på en adress i Hisings Backa. Enligt polisen tillhör mannen en av de kriminella grupperingar som är inblandande i gängkriget på Hisingen. – Han ingår i en av de här konstellationerna. Vilken roll han har i den behåller vi för oss själva, men han är intressant och har varit det för oss, säger Thomas Fuxborg.  Men om den anhållne mannen har en direkt koppling till den senaste tidens skjutningar och till dubbelmordet på Väderilsgatan i Biskopsgården, det är polisen förtegna om. – Han ingår ju den här konstellationen som varit intressanta för oss i den utredningen. Man kan ha en arbetshypotes om saker och ting, men att därifrån kunna delge honom misstanke om inblandning i det, dit har vi inte kommit ännu. Men han är intressant.

Enligt Thomas Fuxborg ser polisen det som en framgångsfaktor att de nu kunnat gripa den anhållne mannen. – Vi har fått av ett mindre vapen från gatan och vi har kunnat plocka bort honom från gatan. Nu har åklagaren tre dagar på sig att få honom att bli häktad.  Enligt polisen kommer eventuellt fler gripanden att ske, men så har inte skett ännu.

Under onsdagsförmiddagen hade mannens försvarsadvokat Hans Gaestadius ännu inte hunnit prata med sin klient.  – Men jag utgår ifrån att han förnekar  brott, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro