ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Animal Collective: Jag tror vi kommer i mars”

Katarina Matsson · 15 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Animal Collective består av Avey Tare (David Portner), Panda Bear (Noah Lennox), Geologist (Brian Weitz) och Deakin (Josh Dibb), som dock inte är med på nya skivan.

Animal Collective består av Avey Tare (David Portner), Panda Bear (Noah Lennox), Geologist (Brian Weitz) och Deakin (Josh Dibb), som dock inte är med på nya skivan.


klar

Artikellänk är kopierad

2009 har knappt börjat, men Animal Collectives nya platta har redan utnämnts till ett av årets bästa album. Nu kommer de till Sverige. – Jag tror vi kommer i mars, säger bandmedlemmen Brian ”Geologist” Weitz till Metro.Om ”Feels” från 2005 var det experimentella bandets kärleksplatta är ”Merriweather post pavilion” ett ansvarsalbum. – Det är mindre rörigt, mindre aggressivt, men det är så vi är som personer nu. Vi har slagit oss till ro, jag är 30 och vi är alla i seriösa förhållanden med familjer, säger kattägaren Weitz som själv planerar bröllop i år.Nionde studioplattan – varav 80–90 procent skrevs på mindre än två veckor – beskrivs som gruppens mest lättillgängliga och poppiga hittills.  – Men det har folk sagt de senaste fem åren. Jag är säker på att nästa skiva kommer kallas ”vårt popalbum”, även om vi bara skriker in i micken i en timme, säger Brian, som är sångaren med ansvar för bandets elektroniska ljudbild. Barndomsvännerna från Baltimore är numera utspridda över världen (Lissabon, Washington DC och New York) men tillbringar ändå halva året tillsammans och hörs varje dag.       Merriweather Post Pavilion är en utescen i hem-trakten. Men Brian Weitz väjer för ”tillbaka till naturen”-stämpeln. – Vi har aldrig varit anti städer. Även skivorna som folk trodde handlade om natur och lägereldar handlade nog mer om att bo i New York än något annat. I vår är de alltså Sverigeaktuella. Var de ska spela är dock inte klart.– Jag älskar Sverige, säger han och berättar att han och flickvännen bilat runt landet – bland annat i jakt på Storsjöodjuret.– Vi körde runt sjön i några dagar och hoppades att vi skulle se honom. Men det gjorde vi inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro