ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anita hittade riktigt ful fisk i sin räkpåse

TT · 23 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Vackra är de inte och aptitliga ser de inte ut. Men de fula småfiskar som ibland dyker upp i räkpåsar är med största sannolikhet helt ofarliga.

Du har säkert sett dem på bild: små monsterliknande fiskar som någon stackare hittat i helgens efterlängtade påse med räkor. Den kräsmagade konsumenten talar ut i tidningen och känner sig tveksam till att någonsin köpa räkor igen. Delvis helt begripligt, tycker intendent Anders Silfvergrip, fiskexperten vid Naturhistoriska riksmuseet.– Det är ju inga skönhetskombattanter direkt, säger han om de små taggiga ishavsfiskarna som riskerar att följa med i näten.

Att det slinker med saker i mat som "hänger ihop med råvaran" är ganska vanligt, enligt Solbritt Eriksson, informatör vid Coop. Förutom småfisk bland räkorna kan det vara blad bland blåbären.

Eriksson uppmanar alla som känner sig det minsta osäkra på det oönskade innehållet att gå tillbaka med varan till butiken eller kontakta tillverkaren för att få ersättning.

Men Anita i Stockholm tyckte inte att den lilla fisken hon hittade i sin räkpåse var värd besväret.– Fisken var hel och räkorna luktade bra så jag lyfte bara bort den, säger hon.Silfvergrip tycker att det är upp till var och en hur man vill göra. Men fisken, med största sannolikhet någon form av simpa, är lika ofarlig "som ett lingon bland blåbären".

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro