ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anka i bråk om ny Jackson-låt

Elin Bohman · 13 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Jacksons nya singel "This is it" lanserades i söndags.Men nu hävdar artisten och låtskrivaren Paul Anka att Jackson stulit låten. I själva verket ska popkungen ha skrivit låten på åttiotalet tillsammans med Anka, men att den då hade titeln ”I never heard.

"This is it" släpptes via Michael Jacksons hemsida natten mot måndag, var efterlängtad av sörjande fans och beskrevs som en tidigare helt outgiven låt. Men Paul Anka, gift med svenska Anna Anka, kände igen den direkt.– Han har bara döpt om den till ”This is it”, säger han till skvallersajten TMZ.

Enligt Anka ska Jackson, efter att de gjort klart låten 1983, ha tagit med sig ett demoband av låten, som senare kom tillbaka till Paul efter att han kopplat in advokater. Men då hade Michael redan gjort en kopia av bandet och det ska vara denna som möjliggör att låten nu ges ut.

Sent på måndagen ska Paul Anka och Jacksons skivbolag ha nått en uppgörelse. Anka säger till TMZ att han nu har rätt till hälften av intäckterna på låten, vilket han är nöjd med.– De sa 'nu vet vi varför den är så bra, det var inte en låt som Michael Jackson hade kunnat skriva', berättar Paul för TMZ.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro