ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ankan Phillip förlorade fötterna – nu går han med 3D-skor

Alva Forsberg Fierro · 25 Apr 2016
Uppdaterad 25 Apr 2016
Philips fötter hade blivit frostskadade och uttorkade efter vintern. Nu kan han gå med hjälp av nya plastfötter.

Philips fötter hade blivit frostskadade och uttorkade efter vintern. Nu kan han gå med hjälp av nya plastfötter. Foto: Youtube skärmdump/ Montage


En anka i Wisconsin förlorade sina fötter efter en frostskada men fick nya med hjälp av en 3D-printer. Han lärde sig att gå väldigt snabbt ”, säger läraren som tog sig an den skadade fågeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en lång och kall vinter hade ankan från Oshkosh i Wisconsin, USA, fått rejäla frostskador på sina fötter och kunde knappt gå, skriver The Washington Post.

►LÄS MER: Debatt: Nu måste vi börja bojkotta cirkusar med djur 

När läraren Vicki Rabe-Harisson fick syn på den haltande fågeln tog hon sig an honom och döpte den till Phillip. Snart kom hon på en idé – som kom att bli hans räddning. Skolan där hon arbetar har en 3D-skrivare och med hjälp av den skapade hon benproteser till Phillip. Det skrevs ut några stycken innan de kunde få fram fötter som passade –  men i helgen fick Phillip äntligen prova sina nya orangea plastfötter.

– Han lärde sig väldigt snabbt och jag är säker på att han lär sig att balansera igen och kan vagga med de andra ankorna, säger Vicki Rabe-Harisson.

►LÄS MER: Strutsen Nala släpptes ut från cirkus – blev påkörd och dog

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro