ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anlagd brand på boende för ensamkommande

Valerie Kaspersen · 7 Feb 2018
Uppdaterad 7 Feb 2018
Polisen utreder nu fallet som mordbrand.

Polisen utreder nu fallet som mordbrand. Foto:  Henrik Isaksson/ IBL


Tidigt under onsdagen började en villa i Hallstahammar, Västmanland, brinna. Villan var ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt polisen har någon kastat in ett brinnande föremål genom ett källarfönster, rapporterar SR. Ingen person skadades, då samtliga som befann sig i huset själva tog sig ut. Än så länge finns ingen misstänkt för att ha anlagt branden. Källarvåningen och en del av området utanför fastigheten har spärrats av för teknisk undersökning.

Branden är den tredje under loppet av en vecka. Under tisdagen brann två planerade flyktingboenden i Stockholm. Ett i Åkersberga och det andra i Nacka. Byggbolaget som var ansvarigt för flyktingboendet i Åkersberga, samt Österåker kommun, hade under en lång tid utsatts för hot.– Man tog emot någon form av hotbrev, vilket vi utreder. Vi får se om det finns något samband, Lars Byström, säger polisens presstalesman i region Stockholm till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro