ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anmälde sexattack – fick sparken

Gustaf Eriksson · 27 Nov 2012
Uppdaterad 27 Nov 2012

När den manliga kollegan pressade in sin tunga i hennes mun fick den 24-åriga kvinnan nog. Hon anmälde mannen till sina chefer – då fick hon sparken.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Skånska Dagbladet som rapporterar om den 24-åriga kvinnan som arbetar i  vård- och omsorgsförvaltningen i Eslövs kommun.  Kollegan, som är dubbelt så gammal som kvinnan, hade under en längre tid utsatt henne för sexuella närmanden.  – Han har vid flera tillfällen försökt pussa mig på halsen. Han gick ofta efter mig till skymda ställen som tvättstugor eller köket, berättar kvinnan för Skånskan.

I början av november försökte mannen tvinga sig på 24-åringen. – Han försökte forcera in sin tunga i min mun. Han tog tag i mig. Jag blev både rädd och kände stort obehag, säger kvinnan.

Då bestämde hon sig för att det fick vara nog och berättade för sina chefer om vad som hänt. Kort därefter kom chockbeskedet: Hon skulle inte få jobba kvar. Mannen fick dock fortsätta arbeta som vanligt. – De sa att det var för att skydda mig. Det är helt sanslöst, säger hon till Skånskan.

Kvinnan hade en timanställning i kommunen. Enligt Åsa Gustafsson, personalchef på Eslövs vård- och omsorgsförvaltning, var det inte anmälan som gjorde att hon inte fick några fler timmar.  Kvinnan har polisanmält det inträffade.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro