ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anmälningar rasar in efter upploppet

Fredrik Beckman · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012
Anmälningar rasar in efter upploppet

Anmälningar rasar in efter upploppet Foto: Scanpix


Anmälning-arna har strömmat in till polisen efter det att oroligheterna, till följd av Instagraminlägg om enskilda ungdomars sexvanor, tog fart tidigare i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen har inte någon exakt siffra, men hittills ska mellan 70 och 80 anmälningar ha gjorts. Det är allt från anmälningar om skadegörelse, våldsamt upplopp, misshandel – men mest om förtal.

– Var det kommer att sluta vågar jag inte säga. Merparten av anmälningar är förtalsanmälningar som har sitt upphov att man har lagt ut bilder och skrivit texter på nätet. En handfull rör våldsamt upplopp och misshandel, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Alla anmälningar rör inte just det Instagramkonto som startade oroligheterna. Flera berör andra tillfällen då folk känner sig förtalade i text och bild på nätet. 

– Folk har fått upp ögonen för att man kan anmäla. Ungdomarna får kunskap om att det är ett brott. Jag är övertygad om att det kommer att bli en bra diskussion efter det här, om hur sociala medier får fortsätta utan kontroll. Det är en värld som inte är riktigt genomlyst, säger Stefan Gustafsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro