ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna, 35, har inga vänner: "Det gör ont i mig"

· 9 Nov 2015
Uppdaterad 9 Nov 2015
Anna Kumlin har mått fruktansvärt dåligt över att inte ha någon nära vän att dela glädje och sorg med.

Anna Kumlin har mått fruktansvärt dåligt över att inte ha någon nära vän att dela glädje och sorg med. Foto: Privat


Var sjunde svensk känner sig ensam. Anna Kumlin, 35, är en av dem. I en debattartikel som publicerades i Expressen har hon skrivit om sin ensamhet. Efter inlägget har hon fått enorm respons från andra som känner igen sig. Jag hade aldrig kunnat drömma om det här ”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

”När jag på sociala medier ser bilder på folk med sina vänner svider det till i hjärtat ordentligt. Jag kan inte undgå att känna svartsjuka när jag vet att någon umgås med sin “bästis”. Jag har två underbara barn och en familj omkring mig. Men jag har inga vänner. Jag har aldrig ens haft några.”

Så skriver Anna Kumlin i en debattartikel i Expressen. Hon är sedan en tid tillbaka medlem i Facebook-gruppen ”Ensamma vänner” – för alla dem som saknar nära vänner att umgås med. 

– Jag har mått fruktansvärt dåligt över min ensamhet. Och när jag ser folk skriva i Facebookgruppen att de är väldigt ensamma så gör det så ont i mig att jag inte bor närmare dem så att vi kan träffas, säger Anna Kumlin till Metro.

►LÄS MER: Ensamhet är vår tids folksjukdom

När hon som 20-åring flyttade från Stockholm till Jämtland var det tufft att etablera en vänskapskrets och även om hon hittade lite kompisar via nätet, så har hon aldrig känt att hon har en riktigt nära vän. 

– Jag har mått väldigt dåligt och velat dö flera gånger men nu lever jag för mina barn. När det blir för tungt söker jag tröst hos min katt eller häst som jag rider. Hästar är den bästa medicinen när man mår psykiskt dåligt, säger hon. 

Efter debattartikeln, som publicerades i fredags, har flera personer hört av sig till Anna och velat bli hennes vän. 

– Responsen har varit enorm. Jag har fått 70-80 brev på Facebook från andra som känner exakt likadant. Tyvärr är det ingen av dem som bor i min närhet.

►LÄS MER: Ny studie: Sverige bland de sämsta länderna att vara ensam mamma i

Anna tror att många känner sig ensamma eftersom vi lever i ett stressat samhälle med stort fokus på att göra karriär.

– Man jobbar en massa och har inte tid att umgås och lära känna nya människor. Men jag tror att träffpunkter för ensamma personer där man kan umgås med folk i samma situation som en själv kan hjälpa, där är de nog lättare att bygga nya vänskapsrelationer.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro