ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna Anka delar KD – förebild eller inte?

Tomas Lundin · 18 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Kristdemokraternas partisekreterare tycker att Anna Anka är en förebild och välkomnar henne till partiet. Nu får han svidande kritik från kvinnoförbundet i sitt eget parti.Anna Anka har varit veckans stora snackis efter sin medverkan i "Svenska Hollywoodfruar" och sitt inlägg på debattsajten Newsmill, där hon säger att hon tycker synd om blöjbytande svenska män och säger att det är en kvinnas plikt att tillfredsställa mannen.I Expressen uttalade sig Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren på fredagen om Anna Anka – och välkomnade henne till en karriär inom partiet.– I vårt parti är det högt i tak. Min bild av det hon gått ut med är att hon har inställningen att hon själv som kvinna ska kunna fatta beslut om sitt vardagsliv och hur hon ska leva, säger han till tidningen.Taket är precis vad KD:s kvinnoförbunds ordförande Maria Fälth gått i efter partikollegans uttalande. Hon beskriver det som ett stort misstag att nämna Anna Anka som en förebild.

– Vi jobbar mycket med positiva förebilder och så kommer det in en person på ett bananskal och slår undan detta. Det måste finnas andra sätt att leva än att vara en manlig trofé, säger Maria Fälth.

Men hur kan ni tycka så olika om det här inom partiet?

– Jag talar för kvinnoförbundet, som i och för sig är en del i KD-familjen. Jag vet inte vad partisekreteraren har för grund till uttalandet, men Lennart får stå för det han har sagt.

Den hand som Lennart Sjögren sträckt ut till Anna Anka drar Fälth tillbaka. Anka är inte välkommen i kvinnoförbundet.

Vad är det du har reagerat starkast på i det Anna Anka har sagt?

– Det är ingen enskild sak, utan hennes normer överlag, att kvinnans roll är att vara hos mannen.

Ska ni ta er ett snack med Lennart Sjögren om det här?

– Vi har satt ner våra klackar och vi hoppas vi får möjlighet att tala med honom om det här. Vi kan säkert komma överens.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro