ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna Bergendahl : Jag var livrädd första natten

Anneli Sandberg · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012

Albumaktuella Anna Bergendahls värsta resminne är en resa till Indien. Men samma resa förvandlades sedan till att bli hennes bästa resminne. Favoritresmålet är dock den vackra storstaden Barcelona.

klar

Artikellänk är kopierad

Albumaktuella Anna Bergendahl gillar weekendresor till storstäder och allra  helst då till Barcelona.
Albumaktuella Anna Bergendahl gillar weekendresor till storstäder och allra  helst då till Barcelona.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Värsta resminne?

– Det var första gången jag reste till Indien och upplevde en enorm kulturkrock. Vi kom mitt i natten till Chennai och första natten var hemsk. Det var galler för fönstren och min kompis som jag skulle sova med kom sent för att hon glömt sitt pass så jag fick sova själv första natten och jag var livrädd. Jag överlevde dock första natten och sedan gick det bra. Jag var 18 år och hade bara rest i Europa innan och det var ganska stora skillnader att komma till Asien. 

Bästa resminne…

– Det är faktiskt samma resa. Efter den hemska natten åkte vi till en by där jag bodde på ett barnhem i tre veckor medan jag skrev på ett projektarbete. Där acklimatiserade jag mig, kände mig välkommen och kom både barn och personal nära. Jag kände att jag passade in och det är definitivt en av mina bästa resminnen.

Favoritresmål…

– Jag tycker om att ta en weekend med mina vänner. Tidigare bodde jag i Nyköping och då låg Skavsta nära och därifrån flyger de till de flesta stora städer i Europa och jag älskar främst Barcelona. Jag var där på studieresa när jag pluggade spanska och har återvänt flera gånger. Havet, folket, kulturen och den vackra arkitekturen är några saker som lockar. Det är verkligen ett favoritresmål.

Det packar jag alltid ner i resväskan… 

– Jag tar gärna med en bikini även om jag åker till ett kallt land. Jag älskar att simma och finns det en pool så passar jag på. Jag ha också alltid med mig ett hjärta som min gudfar täljt i trä och en amulett som jag fått av min pappa. Jag är rätt vidskeplig av mig så de två sakerna har jag alltid med mig i handbagaget. 

Det första jag gör på hotellrummet…

– Kaffe och vattenkokare måste finnas. Och gärna ett kylskåp. Jag bor ofta länge på hotell och då vill jag gärna kunna göra egen frukost. Det är ännu bättre om det finns spis så att jag kan laga min egen mat. Jag tröttnar ganska snabbt på att äta ute. I övrigt är jag inte så kinkig med standard och så.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro