ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna Book diskas från Melodifestivalen

· 4 Feb 2016
Uppdaterad 4 Feb 2016
Anna Book repeterade låten på scenen bara timmar innan beskedet om diskvalificeringen kom. 

Anna Book repeterade låten på scenen bara timmar innan beskedet om diskvalificeringen kom.  Foto: TT


Anna Books låt "Himmel för två" diskvalificeras från Melodifestivalen eftersom låten redan tävlat i Moldavien 2014, uppger SVT. "Anna mår fruktansvärt!", säger hennes man Roberto Toledano till GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Med två dagar kvar till lördagens deltävling i Göteborg diskvalificeras Anna Book från Melodifestivalen. Hennes bidrag "Himmel för två" har redan deltagit i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014, meddelar SVT på en extrainsatt presskonferens på torsdagskvällen.

– SVT fick information om att låten varit med i en uttagningstävling 2014 för ungefär två timmar sedan. De kontaktade artisten och upphovsmännen och tvingades meddela dem att låten är diskad, säger Christer Björkman, Melodifestivalens exekutiva producent.

Enltigt Christer Björkman är låten "identisk". 

Som Aftonbladet först rapporterade tävlade Felicia Dunaf med låten "Taking care of a broken heart" 2014, som är skriven av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg — samma trio som, tillsammans med Camilla Läckberg, har gjort Books "Himmel för två".

– Det finns inget alternativ, Books låt är för lik Felicia Dunaf, säger Christer Björkman.

Anna Books man, Roberto Toledano, säger till Göteborgs-Posten att hans fru mår dåligt efter beskedet om diskvalificeringen: 

– Anna mår fruktansvärt! Det är inte klokt att de har tagit en låt som redan varit med och gett den till Anna, säger han till GP.

Till TT sa hon tidigare under dagen, innan låten Himmel för två" diskats, att den betyder jättemycket för henne:  – Jag hoppas att publiken förstår hur mycket det här betyder för mig. Och då pratar jag inte om tävlingen. För mig handlar det om resten av mitt liv, så det är lite, lite mer som står på spel känner jag, sade hon med tårar rinnande längs kinderna.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro