ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna Kinberg Batra debatterar Sverigedemokraterna med Anna Kinberg Batra

Anton Säll · 23 Jan 2017
Uppdaterad 23 Jan 2017
Anna Kinberg Batra har kommit med varierade besked i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna. Så här sa hon då och så här säger hon nu.

Anna Kinberg Batra har kommit med varierade besked i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna. Så här sa hon då och så här säger hon nu. Foto: Henrik Montgomery/TT Fredrik Sandberg/TT. Bilden är ett montage.


Under hösten och vintern har den moderata partiledaren Anna Kinberg Batra kommit med flera olika besked om hur partiet ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. Så här sa hon då och så här säger hon nu.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Anna Kinberg Batra om samarbete med SD

Aftonbladet debatt, 28 november.

— Sverige är på väg åt fel håll och vi behöver byta regering. Det kräver ansvar och en politik som hänger ihop. Här brister Sverigedemokraterna.

SVT Agenda, 22 januari.

– Sverigedemokraternas historia, värderingar och rötter har inte förändrats, men jag tycker inte att det fungerar att låtsas som att ett så stort parti inte finns.

2. Anna Kinberg Batra om det parlamentariska läget och Jimmie Åkesson.

Dagens Nyheter, 8 oktober 2016.

— Han vill ju ha uppmärksamhet. Men för mig är det inte aktuellt att inleda samarbete med dem, svarar Anna Kinberg Batra.

SVT Agenda, 22 januari 2016.

— Att låtsas som att ett parti som så många väljare har röstat på inte finns i riksdagen har gett dem ett väldigt stort inflytande i debatten och har minskat vårt inflytande i politiken. Det tycker jag är fel.

3. Anna Kinberg Batra om att föra samtal med SD.

Dagens Nyheter, 8 oktober 2016.

— Det här är inte ett parti som vi samarbetar med.

SVT Agenda, 22 januari 2017.

– Jag tycker att i riksdagsarbetet måste alla åtta partier kunna stå för och driva sin politik och söka majoriteter för den i frågor där det finns förutsättningar.

4. Anna Kinberg Batra om SD-politik.

SVT Agenda, 28 augusti 2016.

– De skyller ju alla Sveriges problem på invandring. Då är det ju ett rasistiskt parti. Då ställer man grupper mot varandra och sätter etiketter på andra människor.

SVT Agenda, 22 januari 2017.

– Jag skulle aldrig rösta på SD, men det är problematiskt att låtsas som om de inte finns.

5. Anna Kinberg Batra om att söka stöd till sina förslag av SD.

SVT Agenda, 28 augusti 2016.

– Sverigedemokraterna visar om och om igen hur de tar avstånd från seriösa metoder och skyller problem på invandring. Så håller man inte ihop ett land och bygger Sverige starkare.

SVT Agenda, 22 januari 2017.

— Det är uteslutet att ha dem i regering. Men sedan har vi en riksdag med åtta partier som väljarna har valt och jag tycker att man ska ta på allvar att väljarna har valt det.

Fotnot: källor till de senaste uttalandena i Agenda finns här. DN-intervjun finns här, Agenda-intervjun i augusti finns refererad här och Anna Kinbergs Batras debattartikel ”Nej Jimmie Åkesson, vi vill inte samarbeta” finns här.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro