ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna lurades på 140 000 kronor – av väskbedragare

Hugo Ewald · 17 Feb 2017
Uppdaterad 17 Feb 2017
En av väskorna som stals.

En av väskorna som stals. Foto: Privat/Metro


När Anna försökte sälja två väskor av märket Hermés på Blocket blev hon snabbt kontaktad av en potentiell köpare. Mannen förde över 140 000 till hennes konto och begav sig sedan iväg med väskorna. Men dagen efter köpet insåg Anna att mannen stoppade banköverföringen innan den var gjord.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i februari beslutade sig Anna, som bor i Västsverige, för att sälja två exklusiva väskor av märket Hermés på Blocket. Snabbt fick hon kontakt med en kille som kallade sig Jonathan och sa att han vill köpa en av väskorna för att ge till sin fru.

– Vi möttes upp och han tittade på väskorna. Han förde sig väl och sa att han samlade på klockor, han kunde räkna upp flera klockmodeller. Han studerade väskorna och alla detaljer noga, säger Anna till Metro.

Mannen kunde enligt Anna inte bestämma sig för vilken han skulle ta, och sa att han ville köpa båda två för ett bättre pris, någonting Anna inte ville gå med på. Mannen gav med sig, loggade in på sin internetbank och förde över pengarna – 140 000 kronor – medan Anna övervakade det hela. Anna bad om att få kolla på hans legitimation och skrev ned mannens personnummer, av säkerhetsskäl.

– Sedan ringde han, bara några minuter senare, och undrade om jag kunde ta bort annonsen för att hans fru inte skulle se att den låg på nätet. Han sa att pengarna skulle komma in dagen efter och att de inte går att dra tillbaka. Det tyckte jag lät lite konstigt, säger Anna.

Dagen efter insåg Anna att några pengar inte hade förts över till hennes konto. Hon försökte ringa mannen, men telefonen var avstängd. Efter ett tag ringer mannen upp och låter arg. Han påstod att Anna gett honom fel kontonummer, och la sedan på. Sedan slutade han att svara.

Anna kontaktade polisen. I efterhand har hon fått veta att mannens personnummer inte stämmer. Hon vet fortfarande inte exakt vem mannen är, men är i kontakt med en av polisens utredare.

Metro har varit i kontakt med polisen i Halland som inte vill uttala sig specifikt om fallet, men bekräftar att en utredning just nu pågår.

Fotnot: Anna heter egentligen någonting annat.

Fakta: Birkin-väska

Så kallade Birkin-väskor, döpta efter skådespelaren Jane Birkin är kända för sitt pris och sin exklusivitet. En ny Birkin-väska kan kosta mellan ungefär 70 000 till 900 000 kronor.

Källa: Källa: NPR

Vet du något mer om de två stulna Hermés-väskorna? Kontakta Metros reporter på [email protected]!

LÄS MER
Facebook-kapare spred falska rykten om Lilia, 19: ”Jag har inte hiv”
klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro