ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna mötte sin egen bil – som var på verkstad

Josefin Svenberg · 1 Jun 2012
Uppdaterad 1 Jun 2012
Anna mötte sin egen bil – som var på verkstad Anna Lilja lämnade in sin bil på verkstad. Senare mötte hon bilen – med mekanikern bakom ratten. Nu uppmanar hon andra att hålla koll på vad som händer på verkstaden. Till vänster: Maken Carl och sonen Alexander.

Anna mötte sin egen bil – som var på verkstad Anna Lilja lämnade in sin bil på verkstad. Senare mötte hon bilen – med mekanikern bakom ratten. Nu uppmanar hon andra att hålla koll på vad som händer på verkstaden. Till vänster: Maken Carl och sonen Alexander. Foto: Urban Brådhe


Vad händer egentligen med en bil som lämnats in på verkstad? Anna Liljas bil fick agera privatfordon åt mekanikern i över en timme.

klar

Artikellänk är kopierad

I onsdags morse lämnade Anna Lilja in sin bil för reparation på en auktoriserad verkstad. Ett par timmar senare fick hon plötsligt syn på sin egen bil – ett par tre kilometer från verkstaden och med en bilmekaniker bakom ratten. Anna tog sig genast till verkstaden för att invänta ekipaget.

– Det dröjde en timme och 13 minuter, och så långt åker man ju inte för att provköra bilen. Jag blev helt chockad, jag hade lämnat ifrån mig den i förtroende och nu visste jag inte alls var den varit, säger Anna.

Vid en kontroll i efterhand av bilens mätarställning kunde Anna konstatera att fordonet hade körts tre mil. När hon konfronterade verkstadspersonalen fick hon veta att mekanikern åkt hem till sig själv med bilen. Detta bekräftar även mekanikerns chef.

– Han hade fått direktiv att provköra bilen, det gör vi för att kontrollera att kunden inte får tillbaka en defekt bil. Sedan kom han på att han hade glömt sin plånbok hemma, så han åkte och hämtade den i samma veva. Men det skulle han naturligtvis inte göra, säger chefen, som nu har talat med mekanikern,

Anna har fått ekonomisk kompensation för det inträffade, men hon vill ändå varna andra.

– Det här är kanske bara toppen av ett isberg. Jag vill tipsa alla att kolla mätarställningen innan de lämnar in sin bil på en verkstad, säger Anna.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro