ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna Sjödins fall kan återupptas efter dom

Niklas Svensson · 9 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Kvinna frikändes när hon kallade vakt för svartskalle”

klar

Artikellänk är kopierad

NY DOM. Den 25-åriga kvinnan kallade ordningsvakten för ”svartskalle” och erkände – men frikändes ändå av Stockholms tingsrätt.Nu kan hennes dom bli förra SSU-ordföranden Anna Sjödins räddning när Högsta domstolen ska avgöra om hon har rätt att överklaga.Domen, som har stora likheter med Anna Sjödins fall, avkunnades i Stockholms tingsrätt den 22 februari i år. Tingsrätten  skriver om den 25-åriga kvinnan: ”Hennes egen uppgift om att hon själv först blev kallad hora och liknande saker är varken motbevisad eller osannolik. Den uppgiften får därför godtas.”

Förra SSU-ordföranden Anna Sjödin, som hamnade i bråk på krogen Crazy  Horse i Stockholm i januari förra året, säger till Metro:– Den andra tjejen erkände att hon kallat en vakt för svartskalle, och blev frikänd. Jag har inte erkänt, men dömdes ändå.Anna Sjödin menar att hon ännu inte fått någon rättvis prövning av sin sak.– Det är ju fullständigt bisarrt att samma tingsrätt kan döma så olika. Jag förväntar mig att Högsta domstolen kommer fram till att mitt fall ska tas upp igen.Men Stefan Wahlberg, expert i juridiska frågor, tror inte att chanserna är stora:– Sannolikheten att Högsta domstolen kommer att ta intryck av en tingsrättsdom, som inte ens har vunnit laga kraft, är i princip obefintlig.

Wahlberg säger samtidigt:– Personligen anser jag att det är fel att hovrätten vägrar pröva Anna Sjödins fall. Ett  avgörande från högre rätt skulle skapa en större respekt för utslaget hur det än blev.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro