ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anna sökte – och fann Björn

Louise Jacobson · 26 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ur ”Les grandes personnes”.

Ur ”Les grandes personnes”.


Svenske komikern med i fransyskans film

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Novion är aktuell med fransk-svenska produktionen ”Les grandes personnes – de vuxna” som tävlar om Bronshästen på Stockholms filmfestival. Går upp på biografer den 5 december.
Anna Novion är aktuell med fransk-svenska produktionen ”Les grandes personnes – de vuxna” som tävlar om Bronshästen på Stockholms filmfestival. Går upp på biografer den 5 december.Foto: Urban Brådhe

Regissören Anna Novion, 28,  letade efter en tonårs-Don Juan och fann Björn Gustafsson. Lagom till premiären av fransk-svenska filmen ”Les grandes personnes” på Stockholms filmfestival har han hunnit bli flickidol på riktigt. Orust 2007 och en okänd 21-åring med skådisdrömmar gör sin allra första filmroll – skärgårdsbon Johan som susar fram på flakmoppe och spelar gitarr på stranden.– Jag letade efter en skådespelare som var urtypen för en snygg svensk kille. Han skulle spela lite nonchalant – en sådan där man blir kär i som tonåring fast man inte borde, säger långfilmsdebuterande Anna Novion.Ett halvår senare medverkade han i Melodifestivalen.– De andra i teamet hörde av sig till mig och förklarade att han höll på att bli jättekänd i Sverige. Det är såklart väldigt kul!Fransyskan Anna Novion har en svensk mamma och tillbringade sin ungdoms somrar i familjens hus på Styrsö i Göteborgs skärgård. Filmen bygger förvisso på egna erfarenheter men hon bedyrar att hon aldrig blev lika huvudlöst förälskad som huvudpersonen i filmen, 17-åriga Jeanne.– Inte i en sådan kille! Och inte på Styrsö, utan mer i Frankrike. Men jag tror alla ungdomar har upplevt något liknande.Förutom Björn Gustafsson lyckades Anna Novion värva Lia Boysen, Jakob Eklund och franska filmstjärnan Jean-Pierre Darroussin.– Jag tycker att 80 procent av regin ligger i rollbesättningen. Jag var väldigt förvånad att svenska stjärnor var så lättillgängliga. Jean-Pierre var svårare att övertala. 

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro