ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annas uppdrag: fixa fest

Ivica Celikovic · 22 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

27 av 28 eventare fick jobb direkt efter KY-utbildning i Göteborg

klar

Artikellänk är kopierad

Eventare är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden just nu. Samtidigt räknar man med att de goda utsikterna att få jobb inom eventbranschen kommer att bestå de närmaste åren. Majoriteten av studenterna på Studiums eventutbildning i Göteborg får anställning. Av de 28 studenter som gick ut i juni har 27 fått jobb. Vissa av dem har startat egna företag, men de flesta har fått anställningar. 

ÖVER MÅLET Därmed överträffas målet att 80 procent av studenterna ska få jobb efter avslutad utbildning. Det är ett av kriterierna för att få statliga medel för kvalificerad yrkesutbildning, KY. Studium, som startade eventutbildning 2002, kommer att ge den åtminstone till 2008. Och intresset  är fortfarande stort. – Bland de flera hundra nya sökande ska vi nu välja 30 studenter inför nästa start av utbildningen i september. Många av dem är från Göteborg och Västsverige, men det finns även en del sökande från Stockholm och Skåne, säger rektor Karin Lyth på Studium i Göteborg.

FICK JOBB PÅ SKF I grunden ger eventutbildningen kunskaper för arbete med utveckling, projektledning och produktion inom upplevelseindustrin. Anna Ek var färdig med eventutbildningen i juni och strax därpå fick hon en projektanställning på SKF i Göteborg. – Jag jobbar med förberedelserna för 100-årsjubileumsfirandet på SKF nästa år. Det kommer att bli ett stort evenemang.   

klar

Artikellänk är kopierad

Ivica Celikovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro