ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annettes blogg om sjukdomen – en succé

Elin Bohman · 21 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den åttonde oktober fick Annette Axmacher, 40, beskedet: hon har en aggressiv hjärntumör.Prognoserna för att hon ska övervinna sjukdomen är inte goda.Men Annette valde ändå att skriva om sin sjukdom. Nu är hennes blogg en av Metrobloggens mest populära.– Jag tänkte att det bara var nära och kära som skulle läsa den. Det var tänkt som ett sätt att slippa berätta samma sak för alla varje dag. Att den skulle bli så här stor hade jag aldrig tänkt mig, säger Annette till Metro.

Varje vecka följer över 13 000 läsare om Annettes vardag, som numera förändrats radikalt. Från att kretsa kring familjen, jobbet och passionen att resa till oro, cancerceller och känslan av maktlöshet i väntan på behandling.Det var vid midsommar som Annette upptäckte att något inte stod rätt till.– Det började med stickningar i fingrarna och känslobortfall i tårna. Jag trodde det berodde på att jag suttit vid datorn för länge.När det inte gick över gick hon till vårdcentralen, där hon direkt blev remitterad till neurologen.– Då kände jag att det här inte kunde vara bra. Men ingen kallelse kom och efter tre dagar gick jag ner och satte mig på akuten istället för att röntgas. Dagen efter gav de mig och min sambo beskedet om att de hittat förändringar i hjärnan, berättar Annette.– Det är fruktansvärt att få ett sånt besked. Det första jag tänkte var 'hur ska jag kunna berätta det här för mina barn?'.

Hösten har varit tung för henne och familjen, och samtidigt som bloggen hjälp Annette och både hennes barn och sambo varit positiva till att hon skriver om sjukdomen, har det också varit påfrestande.– Det är jobbigt för dom att läsa bloggen ibland, när folk berättar om sina anhöriga som också är eller har varit sjuka, om hur jobbigt det varit och hur dåligt de mått mot slutet, säger Annette.Just nu har hon fått en tid för strålbehandling. Den ska påbörjas den 5 november. Men Annette känner fortfarande stor besvikelse och ilska över att det tagit så lång tid.– Jag fick så kallad dubbel förtur. Trots det får jag ändå vänta i fyra veckor. Mitt stora problem nu är att det kanske redan är kört för min del, just för att jag fått vänta på behndlingen. Varje extra timme tumören får på sig att växa spelar roll, säger hon.I väntan på att det ska bli dags för strålbehandling rpovar hon alla alternativa metoder hon känner till. De flesta får hon tips om från sina läsare.Hur viktig är bloggen för dig?– Mycket! Den ger mig energi att kämpa, både för min egen skull och för andra. Det känns väldigt motiverande, så länge jag kan fysiskt så fortsätter jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro