ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annie Lööf (C): Osannolikt att vi byter hållning

David Peterson · 7 Nov 2018
Uppdaterad 7 Nov 2018
Lööf: Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan.

Lööf: Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan. Foto: IBL


Centerpartiet kommer troligtvis att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister i nästa vecka. Det meddelar C-ledaren Annie Lööf i TV4. "Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa vecka ska talmannen lägga fram ett förslag om Ulf Kristersson (M) som statsminister. Nu meddelar Allianskollegan Annie Lööf (C) att hennes parti troligtvis kommer att rösta nej. Ulf Kristerssons förslag om en ”3-2-1-modell”, där fyra till ett Alliansparti ingår i regeringen kommer sannolikt falla om Centerns besked står fast.

– Vi beslutade redan för tre veckor sedan då Ulf Kristersson nämnde förslaget på Facebook, då var det ett enigt nej, både från partistyrelsen och riksdagsgruppen. Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan, säger Annie Lööf i TV4 Nyhetsmorgon.

Samma anledning som tidigare

Anledning till att Centern kommer att rösta nej är samma som tidigare, enligt Lööf.

– Det har varit kända i flera år hur Centerpartiet ser på SD:s inflytande och en regering som kräver ett aktivt stöd av SD, säger hon.

Omröstning tidigast på onsdag

Senast på måndag i nästa vecka ska Ulf Kristersson meddela talmannen Andreas Norlén vilka partier som ingår i hans förslag till regering. Kristersson har tidigare uttalat sig om en så kallad 1-2-3-modell, med ett eller flera borgerliga partier tillsammans i en regering. På måndagen nominerar Andreas Norlén formellt Ulf Kristersson till statsminister.

Statsministeromröstningen kan tidigast äga rum på onsdag i nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro