ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annie Lööf: Höj områdespolisernas löner med 5 000 kronor

Johan Wikén · 8 Dec 2015
Uppdaterad 6 Dec 2016
Centerpartiets ledare Annie Lööf kommer med en polisnyhet i sitt jultal.

Centerpartiets ledare Annie Lööf kommer med en polisnyhet i sitt jultal. Foto: TT


Centerpartiet vill att fler ska söka jobb som områdespoliser – och föreslår en löneökning på 5 000 kronor för gruppen. "De är väldigt viktiga i kampen mot ökad radikalisering i våra förorter", säger hon till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Centerledaren Annie Lööf håller på tisdagen sitt jultal i Stockholm. Hon gör således tillfällig comeback från föräldraledigheten.

LÄS MER: Nej, polisen tjänar inte 2000 kronor mer än flyktingar

I jultalet kommer Annie Lööf att ta upp frågan om polisernas arbetssituation.

– De har lyft sin ohållbara arbetssituation som har blivit värre efter höstens terrorhot och införandet av gränskontroller. För Centerpartiets sida vill vi stärka upp den del av polisen som arbetar lokalt, säger Annie Lööf till Aftonbladet.

Partiet vill därför se en löneökning för landets områdespoliser på 5 000 kronor i månaden. Partiledaren menar att områdespolisernas arbete är mycket viktigt i kampen mot ökad radikalisering i förorter.

– Jag har hört mycket de senaste åren om en ökad radikalisering i många av våra förorter som blivit lite av ett laglöst land. Där är det oerhört viktigt att polisen finns så att de kan bygga upp ett förtroende. Där ska dessa områdespoliser finnas i skolan, i kvarteren och på fritidsgårdar, säger hon till Aftonbladet.

De kommande åren ska Centerpartiet lägga runt 160 miljoner kronor på reformen i sina budgetar.

►LÄS MER: Polisen brevbombar makthavare – i massivt löneuppror

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro