ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annie Lööf om Järvabesöket: Kvinnor isoleras – få kvinnor på caféer och i jobb

Linnea Bergman · 11 Jun 2018
Uppdaterad 11 Jun 2018
Annie Lööf talade under Järvaveckan 2018.

Annie Lööf talade under Järvaveckan 2018. Foto: Soraya Hashim.


Under Centerpartiet dag på Järvaveckan presenterade partiet tre förslag riktade mot kvinnor i utanförskapsområden. Vi ser att väldigt många kvinnor isoleras, sa partiledaren Annie Lööf till Metro strax innan sitt tal.

klar

Artikellänk är kopierad

Under Järvaveckans första vardag var det trängre bland besökarna, något mildare temperaturer och tema entreprenörskap och företagande.

Centerpartiet presenterade under sin dag tre nya förslag som de menade främst riktade in sig mot kvinnor i utanförskapsområden.

Partiet vill lägga 40 miljoner på så kallade integrationsförskolor, där kvinnor ska få SFI-undervisning i anslutning till förskolan.

Centerpartiet vill ändra lagen så att försörjningsstödet ska delas upp 50/50 mellan personerna i en familj. Något som Annie Lööf menade ska hjälpa kvinnor att få större makt över sin ekonomi.

– Jag tycker att det är frustrerande att vi har ett bidragssystem som konserverar konservativa idéer om mannen som familjeförsörjare, sa Annie Lööf till Metro innan sitt partiledartal.

Centerpartiet vill även att riktlinjerna ändras så att det finns ett krav på att båda personerna i en familj att man deltar i tex. SFI, praktik eller i jobbsökande för att få försörjningsstödet. Annars kan det dras in.

– Det skickar en tydlig signal om att båda förväntas vara aktiva, sa Annie Lööf.

Annie Lööf (C). Foto: Soraya Hashim.
Annie Lööf (C). Foto: Soraya Hashim.

Strax innan Annie Lööf gick upp på scenen sammanfattade hon huvudfokus i talet för Metro som ”tillgänglig vård, integration och jämställdhet”.

En stor del av talet handlade även om betydelse av att fler kommer i arbete, och varför partiets förslag om jobb med lägre lön för nyanlända långt ifrån arbetsmarknaden är rätt väg att gå.

Varför valde ni att lägga förslag som fokuserar på kvinnor i utsatta områden i dag?

– För att det är en viktig fråga för många kvinnor som bor i det här området. Vi ser att väldigt många kvinnor isoleras. Få kvinnor är på restauranger och caféer i de här områdena. Vi ser att färre arbetar. Jag tycker att alla kvinnor som bor här ska känna samma möjlighet att vara med i samhället och kunna bidra och stå på egna ben. Jämlikhet och jämställdhet är en jätteviktig del i integrationen, sa Annie Lööf.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro