ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annonssajt frias från ansvar för prostitution

Kristoffer Rengfors · 22 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Ett tryck på Craigslist under fliken erotic services gav förut hundratals träffar i en amerikansk stad som Cleveland.

Ett tryck på Craigslist under fliken erotic services gav förut hundratals träffar i en amerikansk stad som Cleveland. Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Nätsajten Craigs List är inte ansvariga för de annonser för prostitution som läggs ut på sajten. Det bedömer nu en amerikansk domstol.Efter att polismyndigheter i Illinois anmält annonssajten Craigslist och anklagat sajten för koppleri startade en stor härva i amerikansk media. Cragislist anklagades bland annat för att fungera som hallick. Men nu har en amerikansk domare beslutat att sajten inte är ansvarig för om prostituerade sätter in annonser, skriver Cnet. Cragslist stoppade dock sexannonser under en tid. Annonser märkta "erotiska tjänster" granskades i förväg och kostade betydligt mer att sätta ut. Men nu frias alltså Craigslist från ansvar.Domaren konstaterar att polisen dock fortfarande kan använda Craigslist för att spåra sexhandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro