ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annorlunda genomslag för Vindstyrka12

Ellen Wennerström · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013

When it rains it pours” lyder ett uttryck som betyder att ibland händer allt på en gång. Det är precis så hösten har varit för Jon Lyster, sångare och frontfigur i bandet Vindstyrka12, som fått framgång på ett lite annorlunda sätt

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Universal Music Sweden

I dag kan man slå igenom med sin musik på flera sätt. I stället för att låta någon annan göra reklam för dig, kan du exempelvis göra reklam för något annat. För Vindstyrka12 började det med att SPP, som är huvudsponsor för tv-programmet ”Så Mycket Bättre”, letade efter ett band att ha i sin reklamkampanj ”Livet kan bli så mycket bättre”. De valde mellan 400 osignade band och lotten föll på Göteborgsbandet Vindstyrka12.

– Fjärde oktober ringde regissören och sade ”Vi sätter dig på ett tåg, kan du åka upp till dina föräldrar? Vi har redan kollat med dem så det är lugnt.” Det var bara att tacka ja och hoppas på det bästa, man hade ju inte direkt något att förlora, säger Jon Lyster, 29, frontfigur i bandet.

I samma veva blev skivbolaget Universal Music Group tipsade av produktionsbolaget om bandet och efter lite demolyssningar bestämde de sig för att erbjuda bandet att skivkontrakt. Jon säger att det har varit en lite omtumlande höst.

– Det har gått från noll till tvåhundra på ingen tid alls. Allt hände på en och samma vecka. Visst har det gått fort, men har man hållit på med det så länge som jag, så är man ganska förberedd, säger Jon Lyster till Metro.

Sedan 15 års ålder har han varit medlem i flera band som pianist och organist men han har alltid upplevt att han inte riktigt haft vind i seglen. Men medverkan i reklamfilmen har ändrat på det.

– Många som jag har spelat med fattar inte att man måste investera och satsa om man vill att det ska hända saker. Då kanske det är värt att åka och fika med ett skivbolag trots att man inte har råd till tågbiljett, säger han.

Så 2011 bestämde sig Jon för att dra igång ett eget projekt, där det är han som skriver musik, frontar och håller i taktpinnen. Vindstyrka12 består av ett gäng handplockade musiker som han jobbat och funkat bra med tidigare. Och namnet på bandet kunde inte vara mer passande just nu.

– Många av mina texter handlar om allt som händer i livet, det kan vara rörigt ibland, lite som att det blåser orkan, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro