ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Annsofie Blixt startade förening för att hjälpa unga med psykisk ohälsa

Linnéa Borgert · 21 Okt 2016
Uppdaterad 2 Nov 2016
"Vi jobbar hårt med självkänsla och att lära sig att se ett värde i den man är", säger Annsofie Blixt, grundare och generalsekreterare för föreningen Tilia.

"Vi jobbar hårt med självkänsla och att lära sig att se ett värde i den man är", säger Annsofie Blixt, grundare och generalsekreterare för föreningen Tilia. Foto: Privat/Linnea Björndahl


Annsofie Blixt ägnar sina dagar åt att försöka göra livet bättre för unga som lider av psykisk ohälsa genom föreningen Tilia, som hon grundade 2012.

klar

Artikellänk är kopierad

Tilias huvudfokus är att hjälpa ungdomar som lider av oro, ängslan och ångest. – Vi brukar använda ordet mellanting. Ofta måste man vara väldigt sjuk för att få hjälp I vården, i de flesta fall en diagnos. Men även om man inte har en diagnos så kan man ju må dåligt, säger Annsofie Blixt. Det har hon själv erfarenhet av. – Jag är verkligen en av de som känt att världen runtomkring mig kanske inte riktigt speglar den jag vill vara. Min grund har handlat om att jag har varit väldigt hård mot mig själv och inte tyckt om den jag var, säger hon.► LÄS MER: Han vill hjälpa barn med ADHD att uppnå sin potential Annsofie Blixt åt dåligt, jobbade mycket och försökte fly från sina känslor genom att resa. Men till slut orkade inte kroppen mer. – Den sa ifrån. Då blev jag rädd och kände att jag måste börja gå först, och skapa min egen stig. Jag jobbade med mig själv i många år, läste många böcker om självkänsla, tog mycket hjälp av min omgivning. Och sen började jag lyssna på vad jag själv ville.► LÄS MER: Charlie, 25, drabbades av depression – nu hjälper han andra Innan Annsofie Blixt grundade Tilia engagerade hon sig i andra ideella föreningar, men ofta kände hon att hon ville göra mer. Till exempel ville hon att det skulle finnas volontärer på fredags- och lördagskvällar. – Jag fick höra att det aldrig skulle gå att hitta volontärer som ville jobba på helgen och att det inte skulle gå med mer aktivitet på somrarna. Jag kände att jag ville vara volontär för de unga som behövde mig, men kände att jag inte riktigt kunde vara det fullt ut enligt deras villkor. Efter ett tag så fick jag nog av nejsägare och körde mitt eget race i stället.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro