ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ännu en gripen för sju år gammalt mord i Huvudsta

Leif Oldenburg · 3 Jun 2013
Uppdaterad 3 Jun 2013

Ytterligare en man har gripits och misstänkt för mordet på en 32-årig man i Huvudsta i Solna för sju år sedan. En 57-årig man greps redan i förra veckan och häktades i torsdags. – Det kan finnas ännu fler inblandade, säger Katrin Sjöstrand, inspektör vid polisen i Västerort.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

Det var i januari 2006 som en 32-årig kroppsbyggare och livvakt sköts ner utanför sitt hem i Huvudsta. Mannen träffades av ett tiotal skott och avled omedelbart. Polisen betecknade mordet som ren avrättning.

Efter att TV3:s ”Efterlyst” tagit upp mordet kom nya tips in som tillsammans med teknisk bevisning har lett fram till gripandena. Bland annat kunde en pistol av märket Glock kopplas till ett brott som begåtts året innan mordet.

De två nu gripna ska enligt polisen ha känt varandra vid tidpunkten för mordet.

Den man som greps på måndagen är 36 år och var anhållen i sin frånvaro. Gripandet skedde odramatiskt på en plats söder om Stockholm. – Han är känd för flera tidigare brott men inte så här grova, säger Katrin Sjöstrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro