ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ännu en misstänkt för brutal kidnappning

Daniel Olsson · 30 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TORSLANDA. Ytterligare en person misstänks nu för inblandning i den brutala kidnappningen av en direktör i Torslanda den 11 april.

I går begärdes en 27-årig man häktad för människorov och försök till mord.Misstankarna mot 27-åringen har växt fram i utredningen och polisen behövde inte gå långt för att hitta honom.

Han satt redan häktad i en narkotikahärva rörande ett större parti amfetamin.– Han har ju suttit häktad för narkotikabrott ganska lång tid nu och det är först nu som åklagaren för över honom även för det här brottet, säger Leif Rundberg, kommissarie vid länskriminalpolisens utredningsenhet.Sedan tidigare sitter fyra män häktade i utredningen. Flera av dem har förutom människorov ganska nyligen också delgetts misstanke om försök till mord.

Det betyder att åklagaren Thomas Eliasson som leder utredningen tycker att det finns tillräckligt med bevis för att anta att i vart fall ett par av kidnapparna försökte ta livet av direktören i samband med överfallet eller visade prov på likgiltighet inför om han skulle överleva eller inte.Det var tidigt på morgonen den 11 april som flera män tog sig in i direktörens bostad i Torslanda. Anställda på mannens företag reagerade när han inte kom till jobbet och slog larm.

Senare samma dag påträffades den 63-årige mannen svårt medtagen i bakluckan på sin egen bil.

Enligt Leif Rundberg har direktören fortfarande inget minne av själva händelsen, som ett resultat av misshandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro