ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ännu en SD-ledamot hackad på Twitter

Aron Andersson · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Nu har även Josef Franssons (SD) konto kapats.

Nu har även Josef Franssons (SD) konto kapats. Foto: Montage


Ännu en sverigedemokrat har hackats på mikrobloggen Twitter. Meddelanden från kontot påstod att William Petzäll inte var hackad.

klar

Artikellänk är kopierad

– Mitt konto är också hackat, om du tittar bakåt ser du att jag blev hackad i går egentligen, säger Josef Fransson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna till Metro. – Det är naturligtvis besvärande. Den här personen hinner kanske orsaka mycket skada innan jag lyckas stoppa honom. På Josef Franssons twitter går det bland annat att läsa: "Det har visat sig att William Petzälls twitterkonto INTE är hackat". Men uppgiften stämmer alltså inte.

I går visade det sig att flera av de lösenord som spreds på nätet kom från sajten Bloggtoppen.se. I dag har det även kommit fram att flera andra sajter hackats med totalt nära 400 000 läckta lösenord.

Josef Fransson vet inte om han någonsin haft ett konto på Bloggtoppen.se men han menar att det säkert kan ha spridits från någon av alla andra sajter som hackats. – Jag är inte så klantig att jag använder exakt samma lösenord överallt. Men jag har lite slasklösenord till vissa tjänster och tyvärr använde jag ett sådant till Twitter, säger han. Nu kommer han försöka att stänga av kontot, något som han inte lyckats med, trots flera försök. – Nu är det akut. Jag försökte i går, och jag försökte i dag igen. Nu får jag intensifiera försöken.

William Petzälls advokat bekräftade i går att den avhoppade sverigedemokratens twitterkonto var kapat. Petzäll har inte haft tillgång till mobil eller dator den senaste veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro