ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ännu en snösnopp i Göteborg – gjord av "Sveriges mest kränkta man"

Åsa Larsson · 24 Jan 2016
Uppdaterad 24 Jan 2016
Michael Garderud samarbetade med en designbyrå i Göteborg och skapade en snopp och en snippa i snön.

Michael Garderud samarbetade med en designbyrå i Göteborg och skapade en snopp och en snippa i snön. Foto: Privat


Göteborgaren Michael Garderud, 54, tyckte att det var synd att den första "snösnoppen" i Vallgraven togs bort så han beslöt sig för att skapa en ny.

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Garderud startade projektet tidigt på söndagsmorgonen och skapade en snopp och en snippa i snön på Vallgravens is. Den här är färglad, med miljövänlig färg, och till snippans behåring hade han lagt ut fågelfrön.

– Tyvärr kom det inte så många fåglar. Det kan ha att göra med färgen, det är en sån stark signalfärg, säger han till Metro. ►LÄS MER: Snösnoppen är återskapad – i jätteformat De svenska snösnoppar på isen har blivit kända utomlands – Garderud fick låna borsten han använde av Emilian Sava, mannen som skapade den jättelika snösnoppen i Askimsviken.

– Jag tyckte att han borde ha gjort den i Vallgraven i stället för över sjön. Den var jättesnygg och fräck. Men han ville inte, fast sa: Du kan ju göra en i stället.►LÄS MER: Ny facebookgrupp kräver: Återställ snösnoppen Michael Garderud, som är lite av en mångsysslare, har tidigare blivit dubbad till "Sveriges mest kränkta man", sedan han varit med och protesterat mot olika saker i medier.

– Men jag är inte så jävla pryd att jag inte kan rita snoppar och snippor i snön.

Här kan du se Göteborgs-Postens film från Gardefurs projekt!

Även i Stockholm har det dykt upp snösnoppar på isen – här vid Kungsholms strand:

Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro