ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ännu ett m-ledarbyte i Sundbyberg

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Erica Lejonroos hoppar av som moderat kommunalråd i Sundbyberg - en post som varit hennes bara sedan valet i september. I måndags avslöjades att hon tidigare i år felaktigt ur en stiftelse fått 2 700 kronor för tandvård - pengar hon ska betala tillbaka.

Men om detta är orsaken till avhoppet är oklart - TT har utan framgång sökt Lejonroos för en kommentar. -Beslutet att inte kandidera är hennes, och ingenting jag ska prata om orsakerna till, säger Carl Grusman, politisk sekreterare för m i Sundbyberg, till TT. I ställer förs nu Bo Genfors fram som partiets kandidat till nytt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Han är dock bosatt i Solna och får inte sitta i kommunfullmäktige i Sundbyberg.

Enligt socialdemokraterna i kommunen, som fram till valet hade styrt i 87 år, är bytet det femte av ett moderat kommunalråd på bara ett år. -Vi har en viktig budgetprocess - och alla bara hoppar av. Ingen tar ansvar och kommunen blir lamslagen, säger politiske sekreteraren Jonas Nygren (s).

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro