ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anonym bloggar från Konsumkassan

Kristian Borglund · 26 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Alla gillar att läsa om hur knäppa andra är. Det blir som att skratta åt sig själv”

klar

Artikellänk är kopierad

HEMLIG. ”Konsumbloggaren” har gäckat omgivningen i ett år nu. Den anonyma Konsum-medarbetaren skriver ogenerat om knepiga kunder och andra lustigheter som händer i den högst vanliga livsmedelsbutiken någonstans i Sverige.

Ingen har, än så länge, röjt bloggarens identitet.– Fast en gång kändes det nära. En tjej kom fram till kassan och frågade: ”Är det du som skriver den där bloggen?” Jag nekade och svarade att jag visserligen hade hört talas om den men att jag inte gillar bloggar, berättar Konsumbloggaren, som låter sig intervjuas av Metro mot löfte om total anonymitet.Inte ens kön får röjas.– Jag vill inte att någonting på bloggen ska tyngas av en könsdefiniering. Det skulle kunna vara skrivet av vem som helst.

Många skrattar åt alla dråpligheter och funderingar. Få bloggar på internet genererar så många kommentarer från besökarna. – Alla gillar att läsa om hur knäppa andra är. Det blir lite som att skratta åt sig själv. Och att ta saker ur sitt sammanhang gör att det blir ännu knasigare. När en tant blev besviken över att vi inte hade färska bär hemma sa hon: ”Det borde ni ha. Det ser för djävligt ut här.” I skrift ser det roligt ut, ungefär som att bären borde finnas eftersom det ser för djävligt ut.– Jag gillar också att göra personliga reflexioner. Vi säljer exempelvis en skivad rökt lax som heter Havets fisk. Är det inte förbryllande att man döper den till det? Jag tycker det.Läsarna skickar ofta in egna bidrag till bloggen. •• Får man verkligen skriva vad som helst om kunder?– Nej, det ska inte vara elakt. En läsare skickade till exempel in en historia om att pensionärer är de onda på jorden. Jag vill inte göra narr av folk.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro