ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anonym givare lämnar 1 miljon kronor på toalett

Victoria Gillberg · 30 Sep 2011
Uppdaterad 30 Sep 2011
Fördelsen efter jordbävningen och tsunamin i Japan är total. Sedan det händer har välgörenhetsorganisationer fått många anonyma donationer.

Fördelsen efter jordbävningen och tsunamin i Japan är total. Sedan det händer har välgörenhetsorganisationer fått många anonyma donationer. Foto: Hiroaki Ohno /Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En anonym välgörare lämnade tio miljoner yen (1 miljon kronor) på toalett för funktionshindrade. Det var på ett stadshus i en förort till Tokyo som man hittade sedlarna i en plastpåse.

Med fanns också ett brev där det stod att pengarna skulle doneras till offer för jordbävningen och tsunamin i Japan i mars. I brevet stod också:  "Jag är helt ensam och har ingen användning för pengarna"

BBC skriver att pengarna ska överlämnas till Röda korset om ingen gör anspråk på dem inom tre månader.

Ingen ska ha sätt när den anonyma givaren lämnade pengarna.

Det här är en av många anonyma donationer som gjorts i samband med jordbävningen. BBCs reporter Roland Buerk i Tokyo säger att under de senaste månaderna i Japan har man sett anmärkningsvärda exempel på människors generositet.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro