ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anonymous förklarar krig mot Israel

Clara Guibourg · 24 Jul 2014
Uppdaterad 24 Jul 2014

Israels militära offensiv i Gaza är nu inne på tredje veckan. Som svar på markoffensiven har ökända Anonymous meddelat att de ska föra cyberkrig mot Israel”.

klar

Artikellänk är kopierad

634 personer har dödats i den senaste upptrappningen av krisen i Gaza, där Israel har avancerat in i Gaza som en reaktion på Hamas raketbeskjutningar. Över två tredjedelar av offren är civila palestinier, och över hundra barn har dödats i den internationellt kritiserade markoffensiven.

Nu ger sig näthackare in i konflikten. Anonymous har tidigare genomfört flera överbelastningsattacker mot webbplatser, och hackat konton.

I ett nytt meddelande förklarar de ”cyberkrig mot staten Israel”.

Exakt vad som planeras framgår inte av meddelandet, men den löst sammansatta gruppen nätaktivister låter hälsa att ”fredagen blir en dag då det pirrar av rädsla i israeliska servrar och hem. En dag av solidaritet och motstånd.”

Anonymous blir därmed en del av en större nätoffensiv mot israeliska sajter, skriver Mother Jones. Sedan tidigare har andra hackare, framför allt från Mellanöstern, deltagit i attackerna, som på sociala medier samlas under #OpSaveGaza.

Anonymous kampanj mot Israel har pågått i flera år. Redan 2012 skrev nättidningen Daily Dotom den.

Israeliska regeringen har inte kommenterat det senaste meddelandet, men som The Guardian skriverhar de tidigare avfärdat Anonymous som ofarliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro