ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anonymous förklarar krig mot Trump – igen

Malin Hansson · 15 Mar 2016
Uppdaterad 15 Mar 2016
En del av Anonymous förklarar "totalt krig" mot Trump i en Youtubevideo.

En del av Anonymous förklarar "totalt krig" mot Trump i en Youtubevideo. Foto: Alamy. Montage.


I en Youtubevideo förklarar en del av hackerrörelsen Anonymous krig mot republikanska presidentkandidaten Donald Trump efter vad de kallar för hans hatfulla kampanj”.

klar

Artikellänk är kopierad

Donald Trump sa att han om han blir president kommer han att bannlysa muslimer från att komma in i USA. Det fick Anonymous att se rött. Nu har en del av Anonymous släppt en film där de förklarar krig mot Trump, skriver bland annat The Guardian.

Nätverket meddelade redan i december att Trump var en ny måltavla. Men i sin senaste video säger Anonymous att de utlyser ”total war”, alltså totalt krig mot Trump.

”Vi har följt dig en lång tid och det är vi ser är djupt oroande. Din hatfulla kampanj har inte bara chockat Amerika utan hela planeten”, säger de i videon. Sedan har klipp med några av Trumps mest kontroversiella uttalanden visas, som när Trump kallar mexikaner för våldtäktsmän.

►LÄS MER: 7 saker som Donald Trump har sagt – påstod att mexikaner är våldtäktsmän

"Vi behöver stänga ner hans hemsida, gräva fram och avslöja allt han inte vet att omvärlden ska veta och förstöra hans varumärke.", fortsätter de.

Gruppen har nu bett sina medlemmar att medverka i Operation Trump, där planen är de alla ska attackera trumpchicago.com den första april.

Tidigare ska hackare ha kommit över Trumps röstbrevlåda.

►LÄS MER: Trumps röstbrevlåda hackad – Anonymous misstänks ligga bakom

Anonymous är inte ett nätverk där alla samarbetar, utan kan bäst beskrivas som en rörelse eller kollektiv. Vem som helst kan kalla sig en del av Anonymous och det finns splittringar i rörelsen. Bara för att några som ser sig som en del av Anonymous startar en operation står inte alltid alla andra bakom det.

Som i december, när en del av Anonymous förklarade krig mot Trump första gången, lade andra ut en video där de sa att de inte står bakom operationen, då de inte tror på censur. De kommenterar även operation IS, där hackare stängt ner twitterkonton.

”Vi är på samma sida som de förtryckta, inte förtryckarna. Vi stödjer krigets offer, inte krigsherrarna.”, säger de i videon och fortsätter:

”Operation Trump går emot allt som Anonymous står för. Att hota en presidentkandidat för att han ska hålla tyst är en form av censur. Vi är för att allas röster ska få bli hörda, även om den personen är ett monster”.

►LÄS MER:  Det här är Anonymous – egentligen

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro