ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anonymous: Vi behöver hjälp för att ta ner IS

Åsa Larsson · 8 Dec 2015
Uppdaterad 8 Dec 2015
Anonymous har ägnat sig åt att tvinga in bilder på getter på IS sociala medier-konton.

Anonymous har ägnat sig åt att tvinga in bilder på getter på IS sociala medier-konton. Foto: Montage/TT


Nu har hackergruppen Anonymous utlyst en "vredens dag" fredag 11 december då man planerar att attackera och förlöjliga representanter för terrorgruppen Islamiska staten på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

De senaste veckorna har hackare från Anonymous tagit ner tiotusentals IS-konton i sociala medier, enligt dem själva.

Nu säger representanter för gruppen till brittiska Sky news att de behöver hjälp i kampen. Kärnan i Ghost sec, "enheten" som attackerar Islamiska staten, är tolv personer. Allt de vet om varandra är att alla jobbar inom it-säkerhet på dagarna, skriver Sky news.►LÄS MER: Anonymous till IS: "Vi startar den största attacken någonsin mot er" De har ägnat sig åt att attackera sajter och störa IS propaganda med bilder på getter och ankor.

Gruppen är missnöjd över att världens säkerhetstjänster inte hjälper till.

– Jag tror att de antingen struntar i det, inte vet hur man gör eller inte har tid eller personal att göra det, säger hackaren Comedi i en intervju med Sky news.►LÄS MER: Det här är Anonymous – egentligen – Jag antar att om jag skulle jobba med det här så skulle jag göra det åtta timmar om dagen och sen inte tänka på det. Nu är den enda pausen vi får när vi jobbar eller sover.

Nu har Anonymous utlyst en "vredens dag" på fredag då man tänker byta ut bilder på IS sidor och konton med bilder på getter.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro