ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ansiktet smälte – nu kan Orem, 21, få en ny chans

Tomas Lundin · 8 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015

Foto: Help Orem Onyango


När Orem Onyango från Kenya var tio år gammal hällde hans styvmor kokande vatten över hans ansikte så att det smälte. Nu kan tusentals främlingar hjälpa honom till ett nytt utseende.

klar

Artikellänk är kopierad

Orem är en kortversion av Orembo, som betyder ”den vackre” på Dhouluospråket. 

Namnet hade han fått av sin mamma, som dog när han var fyra. Pappan pappan gifte om sig men den nya mamman var en skräck för barnen och var avundsjuk på Orems vackra utseende. ► LÄS MER: Fick ett nytt ansikte – så ser han ut i dag En morgon vaknade Orem av att styvmodern hällde kokande vatten över honom. Hela ansiktet förstördes och har gjort att Orem som vuxen tvingats tigga på gatan för att få mat för dagen, där han hela tiden blir förnedrad på grund av sitt utseende, skriver Ekstrabladet.► LÄS MER: Föddes utan ögon och näsa – nu har yahya fått ett nytt ansikte

Men för ett par år sedan fick välgörenhetsorganisationen Rise Up Society syn på Orem på gatan. De startade en kampanj för att ge honom ett nytt ansikte och ett nytt självförtroende. Först hände inte så mycket med insamlingen, men när forumet Reddit plockade upp Orems öde har pengarna rasat in. Nu har över hälften av de 60 000 dollar som behövs samlats in.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro