ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställd misstänks ha utnyttjat funktionsnedsatt kvinna – åtalas för fyra våldtäkter

Fredrik Samuelson · 16 Nov 2018
Uppdaterad 16 Nov 2018
Mannen, som jobbade på ett serviceboende i Stockholms län, misstänks ha utnyttjat en funktionsnedsatt kvinna sexuellt.

Mannen, som jobbade på ett serviceboende i Stockholms län, misstänks ha utnyttjat en funktionsnedsatt kvinna sexuellt. Foto: Pixabay


En manlig anställd på ett serviceboende misstänks ha utnyttjat en kvinnlig boende grovt. Nu åtalas han bland annat för fyra fall av våldtäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen jobbade på ett serviceboende i Stockholms län när han misstänktes ha utnyttjat en funktionsnedsatt kvinna som bodde där.

Han åtalas nu för att ha utfört grova sexuella handlingar som enligt åklagaren är att jämföra med samlag. Enligt åtalet handlar det om fyra fall av våldtäkt mot samma kvinna.

– Det är naturligtvis allvarligt och det kan inte ha varit frivilligt. Dels har den utsatta personen en intellektuell funktionsnedsättning, alltså en utvecklingsstörning, och mannen har missbrukat sin ställning. Målsägande har stått i en beroendeställning till honom, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Han åtalas också för ett fall av sexuellt ofredande, alternativt ofredande, mot en annan kvinna som också bodde på serviceboendet.

Jenny Karlsson säger att hon ännu inte vet vilket straff hon kommer yrka på.

– Men minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse.

Förnekar brott

Mannen nekar helt till brott.

– Han förnekar brott, det är det enda jag kan säga i nuläget, säger hans försvarsadvokat.

Rättegången hålls inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro