ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställd på flygbolag stal passagerarflyg – kraschade på ö

Filip Joelsson · 11 Aug 2018
Uppdaterad 11 Aug 2018
Ett propellerflygplan av modellen Bombardier Q400 stals på Seattles flygplats under fredagskvällen. Arkivbild.

Ett propellerflygplan av modellen Bombardier Q400 stals på Seattles flygplats under fredagskvällen. Arkivbild. Foto: IBL


En anställd på ett amerikanskt flygbolag stal ett passagerarflygplan på Seattles internationella flygplats under fredagskvällen. Planet kraschade senare på en ö efter att ha jagats av stridsflyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 20-tiden på fredagskvällen stal en 29-årig man, anställd på flygbolaget Horizon air, ett passagerarflygplan av modell Q400 på flygplatsen Seattle-Tacoma, SeaTac, i Seattle.

Flygplanet följdes snabbt av amerikanskt militärflyg, innan det störtade vid ön Ketron Island utanför Seattle, skriver CNN. Planet, som har plats för närmare 80 passagerare, hade då varit i luften i en dryg timme.

Enligt lokal polis har ingen annan än piloten kommit till skada i samband med händelsen, som inte klassas som ett terrordåd. I stället tror man att det kan det kan handla om ett självmordsförsök.

”Personen har bekräftats vara en självmordsbenägen man från Pierce County som agerade ensam. Vi utför bakgrundskontroller på honom nu”, skrev lokal polis på twitter under lördagen.

Flygbolaget Alaska Airlines, som driver Horizon air, skriver i ett uttalande att man bland annat kopplat in FBI, den amerikanska luftfartsmyndigheten och USA:s motsvarighet till haverikommisionen för att ta reda på hur händelsen kunde inträffa.

”Vi samlar fortfarande på oss fakta, men i nuläget förstår vi att det bara var en person ombord på flygplanet, en anställd på Horizon Air, som var inblandade, och ”våra tankar går till anhöriga och vänner till personen i fråga”, skriver flygbolaget i uttalandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro