ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställd på HVB-hem döms för sexbrott – ska ha utnyttjat 16-årig pojke

Alexandra Andersson · 29 Dec 2018
Uppdaterad 29 Dec 2018
Kvinnan nekar till brott.

Kvinnan nekar till brott. Foto: TT


En kvinna i 45-årsåldern ska ha utnyttjat en 16-årig ensamkommande pojke sexuellt. Nu döms hon till sex månaders fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under hösten 2017 som kvinnan i 45-årsåldern inledde en sexuell relation med en 16-årig pojke på ett HVB-hem för ensamkommande, skriver SVT Väst.

Kvinnan, som samtidigt var aktiv inom Socialdemokraterna i hemkommunen och även satt som nämndeman i tingsrätten, jobbade på boendet.

Nu döms hon till sex månaders fängelse.

Var i beroendeställning

Relationen avslöjades när 16-åringen berättade om vad som hade hänt för en annan anställd på boendet. Enligt pojken var det kvinnan som tagit initiativ till sex, och eftersom han var rädd för konsekvenserna vid ett nej, hade han motvilligt deltagit.

Kvinnan menar däremot att det var 16-åringen som tog initiativet, och nekar till brott.

Men enligt tingsrättens dom är det tydligt att pojken befunnit sig i beroendeställning, och att det inte spelar någon roll huruvida pojken deltog frivilligt.

Lämnade sina uppdrag

Kvinnan, som menar att hon bör frikännas, har överklagat domen.

Efter att händelsen avslöjades sa kvinnan upp sig från sin anställning på HVB-hemmet, och lämnade även sina politiska uppdrag i kommunen.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro