ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställd på Migrationsverket i slagsmål med asylsökande

Emmelie Wallroth · 28 Maj 2015
Uppdaterad 28 Maj 2015
Efter händelserna har mannen nu fått sparken från Migrationsverket.

Efter händelserna har mannen nu fått sparken från Migrationsverket. Foto: TT/Google Maps


När den anställde på Migrationsverket och den asylsökande på boendet hamnade i slagsmål ska den anställde använt överdrivna handgripligheter”. ”Ett visst våld har förekommit”, säger Jan Ekdahl på Migrationsverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade i december i fjol. Den anställde på Migrationsverket ska ha befunnit sig på ett boende på en ort i Kronobergs län där han hamnat i slagsmål med en av de asylsökande.

Enligt Migrationsverkets anmälan till personalansvarsnämnden ska mannen gått till ”överdrivna handgripligheter som inte var motiverade” och som ska ha varit kränkande för den asylsökande.

– Exakt vad som hände kan jag inte gå in på eftersom det pågår en polisutredning, säger Jan Ekdahl är enhetschef på Migrationsverket i Kronobergs län.

Men han berättar att det uppstod ett ”gruff” mellan den anställde och personen på boendet.

– Ett visst våld har förekommit och det har skett vissa medgivanden. Saken utreddes av vår tillsynsenhet och i samband med det började vi titta lite noggrannare och kunde konstatera att det fanns ett antal otillåtna slagningar i vårt datasystem, säger Jan Ekdahl.

Mannen ska även ha gjort otillåtna slagningar i it-systemet på den asylsökande han varit i slagsmål med och enligt anmälan misstänks mannen ha gjort sig skyldig till dataintrång.

– Allt detta har sammantaget gjort att han blivit avskedad.

Enligt Jan Ekdahl ska den asylsökande inte drabbats av några allvarliga fysiska skador.

Händelsen är anmäld som misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro